Blog

Τζάμια αυτοκινήτων και τιμές: Παράγοντες που τις επηρεάζουν

Αναρωτιέστε πώς διαμορφώνεται η τιμή των τζαμιών αυτοκινήτων; Η τιμολόγηση της εργασίας της επισκευής ή της αντικατάστασης τζαμιού, καθορίζεται από ένα συνδυασμό πολλών παραγόντων και παραμέτρων. Διαβάστε παρακάτω μερικούς από αυτούς τους παράγοντες.

Οι τιμές των τζαμιών αυτοκινήτων επηρεάζονται από τις οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις

Το τζάμι που χρησιμοποιείται για την αντικατάσταση ενός παρμπρίζ αντιπροσωπεύει περίπου κατά μέσο όρο το 60% του συνολικού κόστους της εργασίας. Ωστόσο, ωστόσο κοινωνικοοικονομικές εξελίξεις, όπως η πανδημία του Covid-19 και ο πόλεμος στην Ουκρανία επηρέασαν την αγορά και οδήγησαν σε αύξηση των τιμών στα τζάμια αυτοκινήτων, η οποία παραμένει μέχρι και σήμερα. Η αύξηση αυτή προήλθε από την αύξηση των τιμών από τα εργοστάσια, το υψηλότερο κόστος μεταφοράς ανά μονάδα καθώς και από την έκρηξη στις τιμές του φυσικού αερίου που αποτελεί και τη βασική ενέργεια για την παραγωγή των τζαμιών αυτοκινήτου.

Τα συστήματα ασφάλειας ADAS αυξάνουν τις τιμές των τζαμιών αυτοκινήτων

Τα τζάμια αυτοκινήτων έχουν εξελιχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια. Γίνονται όλο και πιο λεπτά αλλά μεγαλύτερα, και πλέον ενσωματώνουν όλο και περισσότερες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένων των καμερών ADAS.

Η αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης, η προειδοποίηση αποχώρησης από τη λωρίδα, το cruise control, κλπ., είναι όλες λειτουργίες υποβοήθησης οδήγησης και προηγμένες τεχνολογίες που λειτουργούν χρησιμοποιώντας δεδομένα που συλλέγονται από μία κάμερα εγκατεστημένη στο παρμπρίζ του οχήματος. Γι' αυτό τον λόγο, κατά την αντικατάσταση του εμπρόσθιου παρμπρίζ, αυτή η κάμερα πρέπει να επαναρυθμιστεί για να συνεχίσει να μεταδίδει αξιόπιστα δεδομένα στα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης. Το 2015, η Carglass® Ελλάδας ήταν μία από τις πρώτες εταιρείες του κλάδου που αναγνώρισαν αυτή τη διαδικασία ως απαραίτητη για την ασφαλή οδήγηση, εκπαιδεύοντας τους υπαλλήλους της και επενδύοντας σε ειδικό εξοπλισμό.

Η επαναρύθμιση των καμερών υποβοήθησης οδήγησης είναι επομένως μία νέα δεξιότητα που απαιτεί εξειδίκευση, αυστηρότητα και ακρίβεια. Είναι η εγγύηση για βέλτιστη ορατότητα και για τη σωστή λειτουργία των συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης που διαθέτει το αυτοκίνητο. Πατήστε εδώ για να μάθετε περισσότερα για την παραμετροποίηση κάμερας ADAS και επικοινωνήστε μαζί μας για το ραντεβού σας.

H παραμετροποίηση των καμερών παρμπρίζ ως παράγοντας κόστους στην εκπαίδευση των τεχνικών

Η Carglass® Ελλάδας για τη διασφάλιση της ποιότητας των υπηρεσιών της και την προσαρμογή στις τεχνολογικές εξελίξεις,  πραγματοποιεί συστηματικά εξειδικευμένη εκπαίδευση στους τεχνικούς της.

Η μέθοδος Belron® Way of Fitting (BWoF), που εφαρμόζουμε στην αντικατάσταση κρυστάλλων αυτοκινήτου και στην παραμετροποίηση κάμερας ADAS αποτελεί τη μόνη ενδεδειγμένη διαδικασία σε όλο τον κλάδο. Η συγκεκριμένη μέθοδος ακολουθείται από όλους τους τεχνικούς του Ομίλου παγκοσμίως και έχει λάβει πιστοποίηση από τον κορυφαίο Παγκόσμιο Φορέα Αυτοκινήτου, IMI. Το Institute of Motor Industry (IMI) αποτελεί το μοναδικό Επαγγελματικό Ινστιτούτο της Αυτοκινητοβιομηχανίας, εξουσιοδοτημένο να αξιολογεί και να πιστοποιεί τεχνικούς και υπηρεσίες. 

Τιμές για την αντικατάσταση και επισκευή κρυστάλλων στην Carglass® Ελλάδας

Ακολούθως μπορείτε να δείτε μία ενδεικτική πολιτική κοστολόγησης για το τρέχον έτος (τιμές 2024).

Αν έχετε ασφάλεια με κάλυψη θραύσης κρυστάλλων

Το υπάρχον παρμπρίζ είναι δυνατό να επισκευαστεί

Συνήθως παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ και ΔΕΝ επηρεάζει το bonus malus.

Το υπάρχον παρμπρίζ χρειάζεται αντικατάσταση

Αυτή συνήθως καλύπτεται από την ασφαλιστική σας εταιρεία. Θα πρέπει να καταβάλλετε ίσως μόνο το επιπλέον ποσό ασφάλισης (όπως ορίζεται στο ασφαλιστικό σας συμβόλαιο), αλλά δεν επηρεάζεται το bonus malus.

 

Αν έχετε ασφάλεια χωρίς κάλυψη θραύσης κρυστάλλων

Το υπάρχον παρμπρίζ είναι δυνατό να επισκευαστεί

Μπορούμε να το επισκευάσουμε μόνο με 78€.

Το υπάρχον παρμπρίζ χρειάζεται αντικατάσταση

Αυτό θα εξαρτηθεί από το είδος του παρμπρίζ που χρειάζεται αντικατάσταση.

 

Όπως αναφέραμε παραπάνω, η συνολική αύξηση των τιμών, η ευρεία χρήση συστημάτων υποβοήθησης οδηγού (ADAS), οι νέες δεξιότητες και η εκπαίδευση, είναι όλοι παράγοντες που επηρεάζουν τις τιμές των τζαμιών αυτοκινήτων. Η Carglass® είναι ηγέτιδα εταιρεία επισκευής και αντικατάστασης κρυστάλλων παντός τύπου οχημάτων στην Ελλάδα, εξυπηρετώντας 100.000 αυτοκινητιστές ετησίως. Για την κοστολόγηση των εργασιών μας τηλεφωνήστε μας στο 2130110081 ή εναλλακτικά κλείστε τώρα ένα ραντεβού online και κάποιος από τους Συμβούλους μας θα σας τηλεφωνήσει.

Carglass Προσφορές
Repair for Nature
Eργαστείτε μαζί μας